Здравейте колеги интересува ме мнението ви за въпросният автомобил и дали за 4000 мога да попадна на читав екземпляр.От доста време карам италиански автомобил пунто 1 и съм много доволен ,но дойде време да го сменям с по нова много ме кефи тоя модел на алфа интересуват ме от към подръжка и здравина как са.Благодаря предварително
Известие
Collapse
No announcement yet.
Мнение за Алфа 147 1.9 jtd 115
Collapse
X
-
Дизеловите двигатели са здрави и не се чупят толкова колкото бензиновите. Дори ако се счупи нещо,частите са по-евтини спрямо немските(примерно) автомобили. Окачването е слабо,носачите са доста крехки и ако не внимаваш,ще ги сменяваш често. Повечето собственици на 147-ци се оплакват от скърцане на пластмасите в купето,но аз не съм забелязал такова нещо. Данъкът не е от най-ниските,но за този автомобил си заслужава. Разхода на гориво също не е от най-ниските,но се ядва. Поддръжката не е от най-евтината,като всички други дизелови автомобили този клас/година. Едни 500/600лв за цялостно обслужване и това е.
-
Първоначално публикувано от angelivanov Покажи съобщениеДизеловите двигатели са здрави и не се чупят толкова колкото бензиновите. Дори ако се счупи нещо,частите са по-евтини спрямо немските(примерно) автомобили. Окачването е слабо,носачите са доста крехки и ако не внимаваш,ще ги сменяваш често. Повечето собственици на 147-ци се оплакват от скърцане на пластмасите в купето,но аз не съм забелязал такова нещо. Данъкът не е от най-ниските,но за този автомобил си заслужава. Разхода на гориво също не е от най-ниските,но се ядва. Поддръжката не е от най-евтината,като всички други дизелови автомобили този клас/година. Едни 500/600лв за цялостно обслужване и това е.
Comment
-
Първоначално публикувано от petar_1986 Покажи съобщениеМерси за отговора а отностно окачването аз карам внимателно а не съм и от състезателите,оглеждам и стило двувратото ама алфата по ме радва но дали за около 4000 мога да намеря читава дизел
успех с покупката от мен! ако намериш добър екземпляр, ще си доволен.Alfa 147 1.9 JTD 8V 115 hp
Comment
-
Първоначално публикувано от kurti7 Покажи съобщениеДвувратото Стило -115JTD за тези пари би трябвало да е супер
Comment
-
Първоначално публикувано от petar_1986 Покажи съобщениеМи имам няколко месеца да избера коя от двете да е ама 147цата много ми харесва , не че стилото е лошо ама алфата по ме кефиsigpic
SCUDERIA ITALIA
BMW 5-er
BMW 7-er
Fiat GP
Comment
-
Стилото има прросто окачване, но избутващ съед. И фабрично 25нм по малко.
Алфата има по сложно окачване, но пък е с издърпващ съед. И 25нм над стилото
Comment
-
Аз имам и Стило и 156. Алфата е по-дизайнерска но стилото е с по-просто, евтино и здраво окачване и има някои дреболии които са по-добре от алфа. Примерно фабричната музика свири в пъти по-яко от алфа, освен ако алфата не е с босе. Седалките на стилото са по-неудобни и като я регулираш на височина се качва и сваля само седящата част (поне моята е така) и ти духа на кръста. Ти си избирашAlfa 159 2,4 JTDm Q4
ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
ex Alfa 156 1,9 JTD
ex Alfa 75 1,8
Comment
-
Първоначално публикувано от pesho_kj Покажи съобщениеАз имам и Стило и 156. Алфата е по-дизайнерска но стилото е с по-просто, евтино и здраво окачване и има някои дреболии които са по-добре от алфа. Примерно фабричната музика свири в пъти по-яко от алфа, освен ако алфата не е с босе. Седалките на стилото са по-неудобни и като я регулираш на височина се качва и сваля само седящата част (поне моята е така) и ти духа на кръста. Ти си избираш
Comment
-
Същия мотор е, 1,9 жтд, 115 коня. Комби е, че го ползвам само за работа. Купих го преди година и 1 месец някъде,беше на 350000км, вече съм минал 45000км и съм сменил 2 носача, една турбина (че като я купих имаше някаква кал в картера подобна на масло) и друго няма. За работна кола ми е невероятно здрав автомобил и съм супер доволен. Утре ще го вкарам да му сменят предните амортисьори и двете вътрешни карета, че вече стана нетърпимо (бяха си зле още като я купих но се търпеше а вече след 45000км като подам газ и почва да сее цялата предница). Иначе си е фиат...алфата е по-красива и вътре и вън.Alfa 159 2,4 JTDm Q4
ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
ex Alfa 156 1,9 JTD
ex Alfa 75 1,8
Comment
-
стана ми интересно за Стилото 1.9JTD 115кс. - по-евтина поддръжка, по-опростена(всеки сервиз ще й разбира) и ако върви колкото Алфата 147 1.9JTD 115кс., то тогава остава само въпрос на вкус за купето
Някой сеща ли се за непреодолими недостатъци на Стилото си, или такива проблеми който са скъпи и чести за отстраняване?
Comment
Comment